Název loga

Výstavní projekt Zachraň jídlo!

Interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo! ukazuje, jak využít potraviny, které mají zdánlivě to nejlepší za sebou.

 

Dozvíte se, co potraviny zažívají, než se dostanou na stůl, jak často neekologicky cestují. Zjistíte více o potravinovém odpadu a možnostech darování jídla nebo o tématu recyklace potravin. Autory projektu jsou kurátor Fuczik a umělci Vendula Chalánková a Viliam Slaminka. Pracují s fakty dodanými organizací Zachraň jídlo a srozumitelně je představují veřejnosti v interaktivním prostoru, který vzdělává a baví celou rodinu. Návštěvníci mohou do výstavy zasahovat, doplňovat ji a obohacovat její poselství o vlastní zkušenosti. 

 

Výstavní projekt Zachraň jídlo! připravila galerie Atrium na Žižkově atrium.cz ve spolupráci s organizací Zachraň jídlo.

 

Záštitu nad výstavou převzala Hana Ančincová, statutární náměstkyně hejtmana Zlínského kraje.

 

O výstavě:

 

Reportáž Českého rozhlasu

 

Reportáž TVS

 

Doprovodné akce k Výstavnímu projektu Zachraň jídlo!

 

Zaří proti plýtvání

23. 9. 2022, 16.30 h, konferenční sál

Přednáška Denisy Rybářové ze společnosti Zachraň jídlo ukáže, že chovat se zodpovědně k jídlu a neplýtvat může být i zábava pro celou rodinu.

Vstupné: 50 Kč

 

Komentovaná prohlídka výstavního projektu s výtvarníky Vendulou Chalánkovou a Viliamem Slaminkou

8. 10. 2022, 14.30 h, Malá galerie

Vstupné: 120 Kč

 

Život bez odpadu – utopie nebo realita?

1. 11. 2022, 16.30 h, konferenční sál

Přednáška na téma zero waste Hany Ančincové, statutární náměstkyně hejtmana Zlínského kraje.

Vstupné: zdarma

 

V komoře je myš aneb Jak skladovat víš?

11. 11. 2022, 16.30 h, Malá galerie

Dernisáž výstavy s Petrou Burianovou, vítězkou prvního ročníku soutěže Peče celá země. Návštěvníci se dozvědí, jak správně skladovat potraviny.

Vstupné: 50 Kč

 

 

 

 

 

 



Fotogalerie